Ansök om biljetter fotbolls EM 2012

Det finns olika sätt att ansöka om biljetter till fotbolls EM 2012 i Kiev Ukraina. Störst chans att få biljetter har man på andrahandsmarknaden på UEFA:s hemsida. Man kan också ansöka om biljett till EM 2012 genom Svenska Fotbollsförbundet.

Störst chans till EM biljett 2012 finns på Uefas andrahands-marknad

Vi på fotbolls-EM-2012 har fått tag på biljetter till alla Sveriges EM-matcher efter bara några dagars sökande på Uefas andrahands-marknad. Där finns den största möjligheten att köpa biljetter till Sveriges matcher. Biljetter dyker upp med jämna mellanrum, så vi rekommenderar er varmt att kontinuerligt hålla ett öga där för att ha chans att få se Sverige live i Kiev!

Man kan också ansöka om att få köpa biljetter till EM 2012 genom Svenska Fotbollsförbundet from den 12 december 2011 till och med 15 februari. Under denna period spelar det ingen roll när man har sökt biljetterna, att söka biljetter den 15 februari har samma tyngd som att söka biljett i december. Biljetterna fördelas genom lottning om antalet ansökningar överstiger tillgången på biljetter. Man betalar biljetterna i mars och sedan får man hem biljetterna i april. 32 % av arenans kapacitet går till de deltagande lagen alltså 16 % var, resterande biljetter säljes via UEFA

Priser för biljetter till matcherna i EM:

Öppningsmatch: €250, €140, €45
Gruppmatcher: €120, €70, €30
Kvartsfinal: €150, €80, €40
Semifinal: €270, €150, €45
Final: €600, €330, €50

Du kan läsa mer om detta på UEFA´s hemsida.

Här finner du mer info om ansökan från Svenska Fotbollsförbundet:

SvFF har en ansökningstjänst i samarbete med UEFA

Ansökan kan göras av svenska medborgare oavsett var de är bosatta samt av alla personer som är bosatta i Sverige. En ansökan kan göras för max 4 personer per match och alla biljetter är personliga. Ansvarig i ansökan måste vara minst 18 år. De uppgifter som krävs för att kunna göra en ansökan är: Namn, adress, passnummer, e-postadress, telefonnummer till samtliga i ansökan. Dessutom behövs kreditkortsnummer för ansvarig i ansökan. Man registrerar alla uppgifter i samband med ansökan.

Ansökan kan göras för Sveriges matcher i gruppspelet samt för Sveriges eventuella matcher i slutspelet. Till gruppspelsmatcherna får man biljetter, till de eventuella slutspelsmatcherna får man vouchers. Ansökan sker match för match (IMT= Individual Match Ticket). UEFA har tidigare sålt FMT (Follow My Team-tickets) men ansökningsperioden för de biljetterna är avslutad.

Ansökan kan göras mellan den 12 december kl 10.00 och den 15 februari kl 23.59. Det spelar ingen roll när under perioden ansökan sker och du kan när som helst under ansökningsperioden logga in och ändra dina uppgifter. Man kan bara ansöka 1 gång/person och match. Om man blivit tilldelad biljett från UEFA sedan tidigare kan man inte ansöka om biljett via denna ansökan.