Det finns många olika sätt att lösa boende under fotbolls EM 2012 i Kiev. Hostel, Husbil, Husvagn, Camp Sweden, hotell, lägenhet etc. Möjligheterna är många, men hur lätt och hur billigt är det egentligen? 

Camp Swedens Camping i Kiev

Camp Sweden erbjuder som vanligt sina medlemmar en möjlighet att bo på camping tillsammans med tusentals svenska fans. Fram till nyårsafton 2011 kunde man göra en intresseanmälan om detta, då det kommer att vara fler sökande än lediga platser. I slutet av januari ska Camp Sweden komma ut med mer information om vilken camping det blir, vad priset per natt blir för tält, husvagn, husbil och kanske t.o.m. lägenhet.

Hostel i Kiev

Priser på Hostel har ökat ordentligt ju närmare EM vi kommer. I början av 2012 fick man betala 50 euro för en person per natt, på det billigaste hostel:et i Kiev (Chill Out Hostel). Why not Hostel är ett annat hostel som tar mellan 60 och 200 euro för ett rum. Ett tredje alternativ till boende på hostel är Kiev Lodging som har rum från 90 euro och uppåt.

Husbil till Kiev

Ett bra alternativ är även att hyra en husbil att ta sig ner till Kiev med. Det finns många olika husbilsuthyrare i Sverige, men det är en del som inte vill hyra ut då de får reda på att husbilen ska ner till Kiev och EM-firande. Är det detta ett alternativ som ni överväger, bör ni ringa runt till uthyrare direkt idag. Senast vi ringde runt var det utbudet tunt och det lär knappast vara bättre nu!

Lägenhet i Kiev

Det finns många olika företag som hyr ut lägenheter i Kiev. Priset varierar mycket, precis som läget som kan vara alltifrån mitt i centrum till långt utanför Kiev. Vi hade kontakt med Rent Kiev Apartments som hade en hel del lägenheter att hyra ut till överkomliga summor. Priserna under EM är fyra gånger högre än de angivna på hemsidan. Men är man ett par stycken så skulle lägenhet kunna vara ett bra alternativ.

Info om Kiev

Kiev är Ukrainas huvudstad och en storstad i all sin ära. Här finns något för alla, oavsett om du föredrar kultur eller prioriterar uteliv och nattklubbar.  En kvartsfinal och EM-finalen kommer att spelas på Kievs nyrenoverade Olympiastadion som tar över 70 000 åskådare och är Ukrainas största stadion. Stadion invigdes den 8 oktober 2011 efter tre års renoveringsarbeten som gav arenan ett modernt utseende, med en genomskinlig glasfasad och tak som täcker alla åskådarplatser.