Truppen till Januariturnén 2015

Erik Hamrén har idag tagit ut landslagstruppen till Januariturnén i Abu Dhabi 10-20 januari 2015. Det stora utropstecknet är MFFs Robin Olsen, som äntligen har bestämt sig för att representera det svenska landslaget och istället för det danska där han också har medborgarskap.   I denna januaritruppen finns det flera namn som kan vara med och konkurrera om en plats i EM-kvalet 2015 och på sikt fotbolls EM 2016, om Sverige lyckas ta sig dit. Sverige kommer att möta Elfenbenskusten den 15 januari och Finland i den andra matchen den 19 januari 2015, Sverige – Elfenbenskusten sänds på TV12 torsdagen 15 januari kl 18,30 och Sverige – Finland spelas den 19 januari kl 18,30.

 

9 debutanter till januariturnén

I truppen finns många intressanta namn, förutom tidigare nämnda Robin Olsen så är Ludwig Augustinsson, Johan Larsson, Simon Gustafson och Kristofer Olsson för att nämna några. Hamrén sa på dagens presskonferens att detta är den yngsta truppen han tagit ut till Januariturnén. Yngst i truppen är Kristofer Olsson med sina 19 år. Äldst är Johan Elmander som tar över rollen som rutinerad spelare, efter Anders Svensson och Tobias Hysén. Johan Elmander är tillbaka i truppen för att visa de yngre förmågorna hur saker och ting fungerar, men även för att bevisa att han kan komma tillbaka efter den senaste tidens svacka och leverera i landslaget.

Hela truppen till Januariturnén 2015

Här hittar ni den kompletta truppen till Januariturnén 2015, inklusive reserverna Gustav Engvall, Emil Salomonsson, Pa Konate och Niklas Bärkroth. Det ska bli intressant att se vilka i januaritruppen, som kommer att visa framfötterna och vara högaktuella inför EM-kvalet 2015.

 

Målvakter:
Robin Olsen, Malmö FF.
Oscar Jansson, Örebro.
Karl-Johan Johansson, Randers.

Försvarare:
Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn.
Alexander Milosevic AIK.
Filip Helander, Malmö FF.
Sebastian Holmén, Elfsborg.
Erik Johansson, Malmö FF.
Anton Tinnerholm, Malmö FF.
Emil Krafth, Helsingborg.
Johan Larsson, Elfsborg.

Mittfältare/anfallare:
Isaac Kiese Thelin, Malmö FF.
Nabil Bahoui, AIK.
Magnus Eriksson, Malmö FF.
Johan Elmander, Bröndby.
Emil Forsberg, Malmö FF.
Simon Gustafson, Häcken.
Jakob Johansson, just nu klubblös.
Alexander Kacaniklic, FC Köpenhamn.
Oscar Lewicki, Malmö FF.
Kristoffer Olsson, FC Midtjylland.
Marcus Rohdén, Elfsborg.
Mikael Ishak, Randers.

Reserver:
Gustav Engvall, IFK Göteborg.
Pa Konate, Malmö FF.
Emil Salomonsson, IFK Göteborg.
Niklas Bärkroth, IFK Norrköping.

 

Leave a Reply